All inclusive vakanties

De tijd dat toeristen die een vakantie naar Spanje boekten voldoende hadden aan een vlucht plus accommodatie, die is deels verdwenen. Steeds meer vakantiegangers kiezen voor een all inclusive vakantie naar Spanje. Zij willen een onbezorgde vakantie vieren zonder dat ze zich druk hoeven te maken over wat er ter plaatse nog uitgegeven wordt en wat de vakantie uiteindelijk onder aan de streep gekost heeft. De groep toeristen die het all inclusive toerisme omarmd heeft, neemt alsmaar toe.

Spanje mag als de bakermat van het all inclusive concept gezien worden, met Club Med op Mallorca als pionier op dit gebied. Het is niet zo dat na het openen van de eerste all inclusive vakantiedorpen halverwege vorige eeuw het all inclusive toerisme in Spanje zich in gestaag tempo begon te ontwikkelen. Sterker nog, het all inclusive concept werd vooral in het Caribisch gebied doorontwikkeld, en dan met name in Mexico.

Pas rond de millenniumwissel begon het all inclusive toerisme in Europa serieus voet aan de grond te krijgen, met Turkije, Griekenland, de Portugese Algarve en de Canarische Eilanden als succesverhalen. Andere Spaanse eilanden zoals Mallorca en Menorca volgen snel, net als de Spaanse costa’s. Investeerders in de hotelbranche beseften dat de vraag naar all inclusive vakanties alsmaar toenam en dat Spanje niet mocht achterblijven als ze de concurrentiestrijd met andere zonbestemmingen niet wilden verliezen.

Het is lastig te bepalen welk percentage van de Spaanse hotels vakanties op basis van all inclusive aanbieden. Eenduidige statistische informatie hierover is helaas niet beschikbaar. Op basis van de gegevens die we wel hebben, komen we op een schatting dat ongeveer 30 tot 35 procent van alle nabij de kust gelegen hotels in Spanje op basis van all inclusive te boeken zijn of volledige all inclusive resorts zijn. Het exacte aandeel verschilt van regio tot regio. Het aandeel van all inclusive vakanties op de Canarische Eilanden zou op meer dan 70 procent liggen.

All inclusive vakantie in Spanje

Gemak

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan all inclusive vakanties naar Spanje. Een van de grootste voordelen is het gemak dat ze bieden. Je hoeft niet te worstelen met betalingen, je hoeft niet te beslissen waar je gaat eten en je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten. In een all inclusive resort is alles binnen handbereik: restaurants, bars, zwembaden, ligstoelen en sportfaciliteiten. Er worden meestal voldoende activiteiten georganiseerd om de gasten te vermaken.

Als je met een bevriend koppel of een groep vrienden naar Spanje reist, voorkomt een all inclusive arrangement ongemakkelijke situaties over de rekening. Je hoeft niet te discussiëren over wie wat betaalt of hoe de kosten verdeeld moeten worden, omdat er simpelweg geen rekening is. Dit draagt bij aan de ontspannen sfeer die kenmerkend is voor een all inclusive vakantie.

Populairste Spaanse all inclusive bestemmingen

Van alle Spaanse bestemmingen zijn de Canarische Eilanden veruit de nummer één all inclusive bestemming. De eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote zijn alle vier voorzien van een groot aantal all inclusive hotels. Vaak zijn het grotere resorts die direct het strand of in ieder geval vlak bij de kust liggen. De verzorging bestaat in veel gevallen uit 24-uurs all inclusive, waarbij je de hele dag door de beschikking hebt over eten, drinken en snacks.

De Balearen vormen eveneens een populaire all inclusive bestemming binnen Spanje. Op Mallorca zie je met name in badplaatsen zoals Playa de Palma en in het kustgebied rond Alcudia redelijk veel all inclusive hotels. Gelukkig ben je voor all inclusive op Mallorca niet gebonden aan deze toeristenoorden, maar kun je langs de hele kust van Mallorca genieten van een overheerlijke all inclusive ervaring. Op het party-eiland Ibiza concentreert het all inclusive toerisme zich vooral in de badplaatsen Santa Eulalia, Playa d’en Bossa en San Antonio. De nadruk ligt hier op adult only all inclusives. Op de populaire gezinsbestemming Menorca staan de familievakanties op de eerste plaats. Je vindt op Menorca daarom vooral kindvriendelijke all inclusive hotels.

De Spaanse costa’s vormen gezamenlijk de derde groep met Spaanse bestemmingen waar je prima terecht kunt voor all inclusive vakanties. De Costa del Sol is de regio waar je het grootste aanbod van all inclusive hotels vindt. Ook de Costa Blanca, de Costa Dorada en de Costa del Azahar doen het goed als all inclusive bestemming.

all inclusive resort Spanje

All inclusive vakantie naar Spanje boeken

Via Nederlandse aanbieders kun je uit een groot aantal all inclusive vakanties naar Spanje kiezen. Het aanbod verschilt per touroperator en ook de prijzen voor all inclusive reizen naar het populaire vakantieland Spanje kunnen flink uiteenlopen. Kies je voor de zekerheid dat je een bepaald hotel kunt boeken? Wees er dan op tijd bij en met wat geluk pak je dan ook nog een flinke vroegboekkorting mee. Boek je vlak voor vertrek, dan heb je mogelijk een leuke last minute deal te pakken. In het hoogseizoen loop je het risico dat de prijzen door veel vraag en een dalend aanbod juist omhoog gaan.

TUI, Corendon, Sunweb, D-Reizen en de Vakantiediscounter zijn bekende aanbieders van all inclusive vakanties naar Spanje. Bij hen vind je een groot aanbod van Spanje vakanties en boek je je vakantie met SGR-garantie.

Wat mag je verwachten een all inclusive vakantie in Spanje?

Dit mag je tenminste verwachten van een all inclusive vakantie in Spanje:
– Drie maaltijden per dag, vaak in buffetvorm.
– Drankjes bij de maaltijd.
– Drankjes overdag en ’s avonds.
– Snacks overdag.
– Gratis gebruik van strandbedjes en ligstoelen.
– Gratis internet via Wi-Fi.

Vaak is dit ook inbegrepen:
– Entertainment overdag.
– Entertainment in de avond.
– Speciale activiteiten voor kinderen.
– Gebruik van sportfaciliteiten (indien aanwezig).

Bij de uitgebreidere en/of luxere all inclusives zit mogelijk:
– 24 uur per dag drankjes en snacks.
– Gratis gebruik van minibar op de kamer
– Gratis gebruik van spa en sauna (behandelingen uitgezonderd)
– Deelname aan excursies.
– Eten in a la carte restaurants.
– Premium dranken en cocktails.